Morene produkter logo

Slik lykkes du med hund på bilferie!

Skal du på biltur i ferien? Med god planlegging kan du enkelt ha med deg hunden på biltur! Vi har samlet sammen et par gode råd når det kommer til hund i bil – slik at du kan sørge for at bilturen blir bra, både for deg, familien og din firbeinte!

Faktisk er det mange hunder som trives godt i bil – så lenge forholdene har blitt lagt til rette for det. Her er god planlegging alfa omega, for at turen skal bli så komfortabel som mulig for hunden din.

Legg inn nok pauser
Hvor lang en biltur er vil naturlig nok variere. Det vil også din hund sitt behov for lufting gjøre. Du kjenner hunden din best og må selv ta ansvar for at hunden din får nok av gode pauser underveis, slik at den får muligheten til å gjøre fra seg, strekke på beina og lufte seg i frisk luft. Du bør også legge inn en lengre test-tur før dere reiser. Det, i kombinasjon med hyppige luftepauser, vil gjøre at hunden slapper bedre av i kjøreøktene.

Sikring av hund i bil
Alle hunder skal, på lik linje som oss mennesker, sikres under transport. Dette kan enten gjøres med et fastspent bur, eller ved å bruke seler som kobles til setebeltene i bilen. Disse må være laget spesielt til dette bruket.

Husk å pakke med mat og drikke
Det er viktig å pakke med seg fôr og rikelig med drikke til hunden på lange bilturer. Tilby hunden rent og friskt vann ofte, og pass på at det ikke går for lang tid mellom måltider. Det kan også være lurt å pakke med seg et par godbiter – våre proteinkjekser fra Acana får gode tilbakemeldinger og finnes i fire forskjellige smaker!

Når det kommer til reisesyke, finnes det egne reisesyketabletter for dyr. Det finnes også produkter som vil redusere stressnivået til hunden, dersom den er engstelig for å kjøre bil.

Flere tips:

  • Bruk aircondition i bilen til å sirkulere luften – frisk luft gjør godt for alle!
  • Unngå å spille for høy musikk, det kan være stressende for hunden.
  • Skal du på ferie på en ukjent plass, kan det være lurt å ID-merke hunden før dere reiser. Da vil det være lettere å finne den, dersom den skulle stikke av.
  • Ta gjerne med et par leker hunden er vant til, eventuelt ett pledd eller andre ting den liker. Det vil gjøre at hunden føler seg tryggere.
  • Unngå forlat hunden din i bilen alene, det blir fort varmt!
Kanskje du også vil lese dette?

Forberedelser til jaktsesong med hund

Lise og Rune i Kennel Omnsfjelltoppen / Kennel Brandsegg Søndre har oppnådd stor suksess i fuglejakta med sine stående fuglehunder. Paret forteller at langsiktig trening over tid og et godt fôringsregime er nøkkelen til resultatene de ønsker.

Les mer »