Morene produkter logo

Slik får hunden sunn hud og blank pels

Med enkle grep kan du hjelpe hunden din til å skinne! Hundetrener Maren deler sine tre beste tips for å hjelpe hunden å både se velpleid ut og ha det godt.

1. Godt pelsstell

Godt pelsstell er viktig for å få en skinnende pels. Børst jevnlig, da unngår du floker og pelsens naturlige oljer blir fordelt rundt på hunden og i pelsen. For hunder med kort pels kan det være nok å bli børstet en gang i uken, mens langhårede hunder kan trenge å bli børstet hver dag. Hunden kan også bades ved behov, men husk å bruke en sjampo som er tilpasset hund, forteller Maren.

 

2. Variert trening

Jeg erfarer at god fysisk trening påvirker pelskvaliteten veldig mye. Dersom hunden din trener mye øker trivselen og pelsen blir blankere, sier en engasjert Maren. 

 

3. Et fôr med mye fisk

Selve grunnlaget for en blank hud og en sunn pels er å gi hunden din et biologisk korrekt fôr.   

– Fisk er godt for hud og pels og Orijen Six Fish inneholder hele 85% fisk. På grunn av det høye innholdet av fersk fisk og frysetørket torskelever smaker fôret også veldig godt. Orijen Six Fish er et fôr jeg virkelig kan anbefale – også til kresne hunder, avslutter Maren.  Orijen Six Fish inneholder seks sorter fisk fra både saltvann og ferskvann.

Hele fisken blir brukt, noe som betyr at fôret inneholder mye naturlig næring og har et høyt innhold av omega-3.
Kanskje du også vil lese dette?

Trening av valp og unghunder til jakt

Når du skal trene en valp til å bli en god jakthund er det mange faktorer som spiller inn. Fra å begynne med en valp på 8 uker og til å ende opp med en fullverdig jakthund som 3-4 åring kreves det langsiktighet og tålmodighet.

Les mer »

Hvilken variant av Dyrisk skal jeg velge?

Dyrisk kommer i fem forskjellige smaker som alle inneholder ferske og kvalitetssikrede råvarer fra norsk produksjon. Dette er maten hunden selv ville valgt om den levde i det fri. Lurer du på hvilken variant du skal velge til din hund?

Les mer »