Morene produkter logo

Slik får hunden sunn hud og blank pels

Med enkle grep kan du hjelpe hunden din til å skinne! Hundetrener Maren deler sine tre beste tips for å hjelpe hunden å både se velpleid ut og ha det godt.

1. Godt pelsstell

Godt pelsstell er viktig for å få en skinnende pels. Børst jevnlig, da unngår du floker og pelsens naturlige oljer blir fordelt rundt på hunden og i pelsen. For hunder med kort pels kan det være nok å bli børstet en gang i uken, mens langhårede hunder kan trenge å bli børstet hver dag. Hunden kan også bades ved behov, men husk å bruke en sjampo som er tilpasset hund, forteller Maren.

 

2. Variert trening

Jeg erfarer at god fysisk trening påvirker pelskvaliteten veldig mye. Dersom hunden din trener mye øker trivselen og pelsen blir blankere, sier en engasjert Maren. 

 

3. Et fôr med mye fisk

Selve grunnlaget for en blank hud og en sunn pels er å gi hunden din et biologisk korrekt fôr.   

– Fisk er godt for hud og pels og Orijen Six Fish inneholder hele 85% fisk. På grunn av det høye innholdet av fersk fisk og frysetørket torskelever smaker fôret også veldig godt. Orijen Six Fish er et fôr jeg virkelig kan anbefale – også til kresne hunder, avslutter Maren.  Orijen Six Fish inneholder seks sorter fisk fra både saltvann og ferskvann.

Hele fisken blir brukt, noe som betyr at fôret inneholder mye naturlig næring og har et høyt innhold av omega-3.
Kanskje du også vil lese dette?

Et magisk år med fuglehunder

På Kennel Omnsfjelltoppen / Kennel Brandsegg Søndre i Trøndelag møter vi de erfarne hundeppdretterne Lise og Rune. Hundene deres er stående fuglehunder som brukes til fuglejakt. Paret jakter mye både høst og vinter.

Les mer »