Morene produkter logo

Slik blir nyttårsaften fin – også med hund

Ingenting er verre enn hunder som er redde på nyttårsaften – det gjør skikkelig vondt i hundeeier-hjertet!
Bekymret hund på nyttårsaften

Vi kjenner oss igjen i maktesløsheten man føler på når man står der med en hysterisk hund, mens rakettene smeller rundt dørene.

Nå som det nærmer seg nyttårsfeiring har vi derfor samlet et par tips til deg med en nyttårs-skeptisk hund, for å gjøre feiringen litt bedre for både deg og hunden din.

Forebygg i god tid

Hunder som reagerer på lyden av fyrverkeri, reagerer fordi dette er en høy og uvant lyd. Derfor kan det være en god idé å bruke et par uker på å gjøre hunden din vant til lyden av raketter som smeller. Det kan du gjøre ved å finne lydklipp, på for eksempel YouTube, og spille disse av i bakgrunnen mens du gjør alt det som du vanligvis ville gjort. Når hunden din ser at du ikke bryr deg om lydene vil det smitte over.

Start med et lavt volum og juster oppover etter hvert som du merker at hunden din er komfortabel.

Gi hunden en lang tur før feiring

I desember, og særlig på en dag som nyttårsaften, er det fort gjort at timene løper av gårde før du rekker å utnytte dagslyset! Har du hund bør du likevel prøve å få hunden ut på en lang luftetur i dagslys denne dagen.

På formiddagen er det mindre sjanse for at naboene er i gang med rakettoppskytningen! En god tur vil også gjøre hunden din sliten og derfor roligere på kveldstid.

Gjør hjemmet komfortabelt

Når klokka begynner å nærme seg midnatt kan det være en god idé å gjøre klart et rom hvor du kan være sammen med hunden din mens rakettene skytes opp. På rommet bør du dekke til vinduene med gardiner eller andre ting som forhindrer utsyn. Det kan også være lurt å spille av musikk, da dette kan være med på å dempe kontrasten mellom stillhet og smell.

Og til sist…

Unngå å belønne eller rose hunden når den blir stressa. Oppfør deg som normalt og ikke gi hunden godbiter dersom den piper eller hyler når det smeller.

For å avlede kan det fungere godt å leke med hunden. Da får den noe annet å tenke på og det vil bidra til å skifte fokuset fra de høye lydene.

 

Godt nyttår – og lykke til!

Kanskje du også vil lese dette?

Slik fungerer jaktprøver

Jaktprøver handler om å avdekke kvaliteter hos fuglehunder. Målet er å finne ut hvilke hunder som har de beste egenskapene – og resultatene av jaktprøvene brukes i avlsarbeidet.

Les mer »

Kortreist hundemat

Dyrisk er et av de nyeste tilskuddene av våtfôr til hund i det norske markedet. Med ferske råvarer og kvalitetssikret norsk produksjon er dette et spennende alternativ som viser godt igjen i butikkhyllene, mellom importert mat med utenlanske navn på emballasjen. Dyrisk er utviklet på Jæren, midt i hele Norges matfat.

Les mer »