Morene produkter logo

Røyting – mat som motvirker/ hjelper

Våren og høsten er høysesong for røyting for både hund og katt!

Som katte- eller hundeeier kan man fort sitte igjen med en følelse av at pelsen er «over alt» – på klærne, på møblene, langs gulvene, på kjøkkenet og i bilen. Ettersom at røytingen er en naturlig prosess som dyrene må gjennom, finnes det ingen «quick fix» som vil stoppe prosessen. Likevel finnes det små grep du kan gjøre, for å komme deg litt lettere gjennom røyteperiodene!

Børst jevnlig
Å børste pelsen til katten eller hunden er noe man burde gjøre regelmessig, uavhengig av tid på året, men det vil være ekstra viktig å ha gode rutiner på dette i røyteperiodene. Børsting vil redusere at pelsen spres i resten av huset, samtidig som du vil unngå at det oppstår store klumper og floker med pels på kroppen til hunden eller katten din.

Når det kommer til utstyr for pelsstell, avhenger dette av pelstypen til kjæledyret ditt. Dersom du har et dyr med lang og tykk pels bør du velge en grovtagget børste, mens korthårede raser bør gjerne børstes med gummikarde. Du vil få god hjelp av både dyrlege og dyrebutikker dersom du er i tvil!

Gi kjæledyret ditt en grundig vask!
Et godt tips mot røyting er å gi hunden eller katten din et par vask med passe varmt vann, forså å børste pelsen grundig etterpå. Her er det viktig å bruke en mild shampoo som er beregnet til dyret ditt. Har du en hund med mye pels anbefaler vi å kjøpe en hundeblåser – denne er også fin å bruke utenom røyteperiodene!

Velg riktig fôr
At du fôrer dyret ditt med et biologisk korrekt fôr, er avgjørende for pelskvaliteten til dyret. Derfor anbefaler vi et fôr med et høyt innhold av fisk! Fisk inneholder omega-3 og fiskeoljer som vil gjøre godt for både huden og pelsen til hunden eller katten din. Dessuten er fiskeprotein lett fordøyelig og vil bidra til at hunden din får i seg de næringsstoffene den trenger. Dette vil også vise igjen i pelsen – en fin pels indikerer et friskt og velernært kjæledyr.

Vi anbefaler Orijen Six Fish til katter som opplever mye røyting. Six Fish har et høyt innhold av fisk av god kvalitet, som vil være til god hjelp gjennom røyteperioden.

Kanskje du også vil lese dette?

Dyrisk våtfôr i ny drakt

Det populære våtfôret kommer nå i ny drakt. Innholdet er fremdeles det samme smakfulle, og produseres på Jæren. Dyrisk våtfôr kommer i fem ulike smaker og i to ulike størrelser.

Les mer »