Morene produkter logo

Kortreist hundemat

Dyrisk er et av de nyeste tilskuddene av våtfôr til hund i det norske markedet. Med ferske råvarer og kvalitetssikret norsk produksjon er dette et spennende alternativ som viser godt igjen i butikkhyllene, mellom importert mat med utenlanske navn på emballasjen. Dyrisk er utviklet på Jæren, midt i hele Norges matfat.

Et mer bærekraftig alternativ
John Aareskjold Tjøtta i Morene Produkter har lang erfaring fra arbeid med hunder og har vært sentral i arbeidet med utviklingen og lanseringen av det nye fôret.

– Kollegaen min Karl, og jeg, hadde lenge drømt om å lage hundefôr med råvarer fra Norge. Vi ønsket å tilby et kortreist alternativ for hundeeiere som ønsker å ta mer bærekraftige valg. Vi hørte også stadig om hunder som led av cøliaki, diabetes og overvekt. Derfor ville vi også at hundematserien vår skulle inneholde riktige ingredienser av god kvalitet for å hjelpe med å holde hundene friske. Og slik ble Dyrisk til, forteller en entusiastisk Tjøtta.

Selges over hele landet
Tjøtta forteller at prosessen med utviklingen av Dyrisk var ganske utfordrende til tider. De ønsket å lage et fôr med høyt kjøttinnhold, bruke kortreiste ingredienser og ha en mest mulig bærekraftig produksjon.

– Nå er vi enormt stolte over å kunne tilby et skikkelig bra produkt som selges over hele Norge, fortsetter Tjøtta. Stadig flere zoo-butikker ønsker å tilby Dyrisk og vi får gode tilbakemeldinger fra kundene som gir Dyrisk til sine hunder. Det setter vi utrolig stor pris på, forteller han stolt.

Maten hundene selv ville valgt
Oppskriftene på de ulike smakene av Dyrisk er nøye gjennomtenkt og utprøvd. Dyrisk skal være mat som hunden selv ville valgt.

– Smakene kjenner hunden igjen fra den norske naturen. Dyrisk inneholder nemlig storfe og lam fra Norge, og vill fisk fanget i Nordsjøen, avslutter Tjøtta.

Fôret blir foredlet og lagt på bokser i Sirevåg, kun en halvtime fra Morene Produkter sitt hovedkontor og lager på Vigrestad. Maten trenger derfor ikke reise langt før den står klar i norske butikkhyller.

Kanskje du også vil lese dette?

Forberedelser til jaktsesong med hund

Lise og Rune i Kennel Omnsfjelltoppen / Kennel Brandsegg Søndre har oppnådd stor suksess i fuglejakta med sine stående fuglehunder. Paret forteller at langsiktig trening over tid og et godt fôringsregime er nøkkelen til resultatene de ønsker.

Les mer »

Slik fungerer jaktprøver

Jaktprøver handler om å avdekke kvaliteter hos fuglehunder. Målet er å finne ut hvilke hunder som har de beste egenskapene – og resultatene av jaktprøvene brukes i avlsarbeidet.

Les mer »

Valg av valp

Det kan oppleves vanskelig å velge hvilken av alle de søte valpene man skal velge fra valpekurven. Valget du tar vil prege livet ditt i mange år framover, og bør ikke være en forhastet avgjørelse.

Les mer »