Morene produkter logo

Hvordan slanke en overvektig hund?

Man regner med at rundt halvparten av vestlige hunder er overvektige. Akkurat som hos mennesker kan overvekt føre til livsstilssykdommer. Her er derfor noen tips til hvordan du kan unngå overvekt og hjelpe hunden din med å få en sunn livsstil.

En god dose aktivitet
Hunder trenger en god dose daglig aktivitet. Dette er spesielt viktig dersom hunden sliter med vekten. Prøv deg derfor fram med ulike aktiviteter for å finne ut hva som passer best for deg og din hund. For noen er lange sykkelturer eller løpeturer perfekt, for andre er en spasertur i raskt tempo nok, eller det å få springe fritt sammen med andre hunder.

Pass på mellommåltidene
Årsaken til overvekt er ofte at hunden får i seg for mange kalorier i forhold til det den forbrenner i løpet av den dag. Vær derfor nøye med porsjoneringen av fôr og reduser godbiter og mellommåltid. Selv om det kan virke hyggelig å gi hunden rester av middag eller en brødskive med leverpostei iblant, er dessverre ofte konsekvensene alt annet enn gode.

Gi riktig type fôr
Et godt tilpasset fôr i bunn er svært viktig. Overvektige hunder drar fordel av en proteinrik diett med et begrenset innhold av karbohydrater. For å holde vekten nede er det også viktig med høyt fiberinnhold i fôret, da dette gir en god og varig metthetsfølelse.

Acana Light & Fit er et biologisk korrekt fôr for voksne hunder som er overvektige eller predisponert for overvekt. Dets rike innhold av magert protein og fiber vil bidra til en sterk muskelmasse og sunn vekt. Fôret er stappfullt med kjøtt, inkludert frittgående kylling, reirlagte egg og viltfanget flyndre, for suveren næring og smak.

Fedme hos hund medfører økt risiko for diabetes, leddsmerter, hudsykdommer, svekket immunforsvar og gir en økt belastning på indre organer og skjelett.
Kanskje du også vil lese dette?