Morene produkter logo

Gode tips om valp fra hundetrener Maren

Har du nettopp fått deg valp, eller skal du snart få valp? Gratulerer! Hundetrener Maren vet hva som må til for å gi den lille valpen din en best mulig start på livet. Her er noen nyttige tips.

Legg til rette for aktivitet og sosialisering
Valper er veldig mottagelige for lærdom de første ukene av livet sitt. Sett derfor av god tid til sosialisering og miljøtrening. Ta med deg valpen rundt, slik at den får hilst på ulike mennesker, får se ulike miljøer og får gå på ulike underlag. Dersom du benytter denne første tiden godt ender du opp med en tryggere hund enn du ville gjort om du slurvet og bare lot valpen være hjemme.

 

Lær valpen lydighet
Det er din jobb å lære valpen å være lydig. Jeg erfarer at mange hunder som sliter med problematferd først og fremst mangler grunnleggende lydighet. Jeg anbefaler å sette av små korte treningsøkter hver dag og gjøre det gøy for valpen din å være lydig. Da legger du det beste grunnlaget for et problemfritt og fint hundehold.

 

La valpen få mye hvile
La valpen få nok hvile i løpet av døgnet! Valper trenger gjerne 18–20 timer med hvile i døgnet. Hviletiden er veldig verdifull, for når hunden hviler utvikler både hjernen og kroppen seg. Det kan være lurt å gi valpen en egen plass i huset, hvor den kan slappe av helt i fred.

 

Gi et godt valpefôr
Vi ønsker at valpen skal vokse opp til å bli en frisk hund med et langt liv, derfor er et godt valpefôr er viktig. Acana har en serie valpefôr tilpasset hunder i ulike størrelser. Fôret inneholder 70% kjøtt og 30% lavglykemiske grønnsaker, frukt og urter, som gir lav og stabil blodsukkerpåvirkning. Det høye innholdet av protein kommer fra kylling, kalkun og fisk og bidrar til at valpen får næringen den trenger  

Nyt valpetiden, bruk tiden godt – og lykke til! 

Kanskje du også vil lese dette?

Kortreist hundemat

Dyrisk er et av de nyeste tilskuddene av våtfôr til hund i det norske markedet. Med ferske råvarer og kvalitetssikret norsk produksjon er dette et spennende alternativ som viser godt igjen i butikkhyllene, mellom importert mat med utenlanske navn på emballasjen. Dyrisk er utviklet på Jæren, midt i hele Norges matfat.

Les mer »

Et magisk år med fuglehunder

På Kennel Omnsfjelltoppen / Kennel Brandsegg Søndre i Trøndelag møter vi de erfarne hundeppdretterne Lise og Rune. Hundene deres er stående fuglehunder som brukes til fuglejakt. Paret jakter mye både høst og vinter.

Les mer »