Morene produkter logo

Er du bevisst på innholdet i dyrematen?

Har du full kontroll eller er du som mange litt usikker på hva fôret du mater kjæledyret ditt med inneholder?

Katter og hunder har biologiske behov som du som du må sørge for blir dekket gjennom maten den får. For at kjæledyret ditt skal få riktig kost er det derfor viktig å vite hva fôret du gir inneholder. Det kan du finne ut ved å snu på sekken og lese på baksiden.

Les innholdslisten
På emballasjens bakside finner du oversikt over alt fôret inneholder. I oversikten skal ingrediensene listes opp i synkende rekkefølge. Det betyr at ingrediensen produktet inneholder mest av skal stå først, mens det produktet inneholder minst av skal stå sist. Står det for eksempel kjøtt først (slik som på alt fra Acana) er det kjøtt som er hovedingrediensen.

– Det er viktig å vite hva fôret inneholder, så snu sekken, for hver eneste ingrediens teller! Det jeg anbefaler er å velge et fôr som er tett på sånn en hund ville spist naturlig. Da gjelder det å ha et høyt innhold av kjøtt og et lavt innhold av karbohydrater.

Maren Teien Rørvik, hundetrener og spesialist innen hundeatferd.

Kanskje du også vil lese dette?

Forberedelser til jaktsesong med hund

Lise og Rune i Kennel Omnsfjelltoppen / Kennel Brandsegg Søndre har oppnådd stor suksess i fuglejakta med sine stående fuglehunder. Paret forteller at langsiktig trening over tid og et godt fôringsregime er nøkkelen til resultatene de ønsker.

Les mer »